Samstag, 31. März 2012

Koorts


Wat is een koorts? 

Koorts verwijst naar een hoogte in lichaamstemperatuur. Technisch lichaamstemperaturen boven de normale mondelinge maat van 98,6 F (37 C) of de normale rectale temperatuur van 99 F (37,2 C) beschouwd opgeheven te worden. Nochtans, zijn deze gemiddeldes en een normale lichaamstemperatuur kan eigenlijk 1 F (0,6 C) zijn of meer boven of onder het gemiddelde van 98,6 F. Lichaams temperaturen kan ook tot 1 F (0,6 C) tijdens de dag afwisselen.


Koorts is medisch beduidend niet beschouwd tot lichaamstemperatuur boven 100,4 F (38 C) is. Iets boven normaal, maar onder 100,4 F (38 C) is een dieptepunt-rangkoorts beschouwd. Koorts dient zoals een van de natuurlijke verdediging van de lichaam tegen bacteriën en virussen die aan een hogere temperatuur kunnen niet leven. Voor die reden zouden lage koortsen normaal onbehandeld moeten gaan, tenzij begeleide door het storen van symptomen.

Ook schijnen de defensiemechanismen van het lichaam meer efficiënt aan een hogere temperatuur te werken. Koorts is slechts een deel van een ziekte, vaak nee belangrijker dan de aanwezigheid van andere symptomen zoals kuch, zere keel, vermoeidheid, gezamenlijke pijnen of pijnen, kilte, misselijkheid, enz.

Koortsen van 104 F (40 C) of hogere vraag onmiddellijke huisbehandeling en verdere medische aandacht, zoals zij in ijlkoorts en stuipen kunnen resulteren, bijzonder in zuigelingen en kinderen.

Koorts zou met hyperthermie moeten niet verward worden, die een defect in de reactie van uw lichaam is om (thermoregulation) te verwarmen, die ook de lichaamstemperatuur kan verhogen. Dit wordt gewoonlijk door uiterlijke bronnen zoals het zijn in een hete omgeving veroorzaakt.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen