Samstag, 31. März 2012

Acne (Pimples)


Wat is acne? 

Acne (acne vulgaris, gemeenschappelijke acne) is een ziekte van de haarfollikels van het gezicht, borst en terug die bijna alle mannen en vrouwen tijdens puberteit treft; de enige uitzonderingswezentienerleden van enkele primitieve geïsoleerde stammen die in Neolithische maatschappijen leven. Het wordt door bacteriën niet veroorzaakt, hoewel bacteriën een rol in zijn ontwikkeling spelen. Het is niet ongewoon voor sommige vrouwen om acne in hun midden te ontwikkelen- naar late-20s.


Acne verschijnt op de huid zo... 

Verstopte porses ("comedones"), ook bekend als meeëters of whiteheads

Bied rode bulten ook bekend als puistjes of puistjes aan

Puisten en toevallig zo

Cyste (diepe puistjes, zweren). U kunt veel doen uw acne met om producten te behandelen die verkrijgbaar zijn aan een drogisterij of cosmetische toonbank die geen recept vereisen. Nochtans, voor taaiere gevallen van acne, zou u een arts voor behandelingsopties moeten raadplegen.

Wat veroorzaakt acne?

Niemand factoreert redenacne. Acne gebeurt wanneer vet afscheidend (olie) klieren gehechte naar de haarfollikels ten tijde van puberteit door opgeheven niveaus van mannelijke hormonen worden gestimuleerd. Sebum (olie) is een natuurlijke substantie die smeert en de huid beschermt. Geassocieerde met toegenomen olieproductie is een verandering in de manier waarin de huidcellen volgroeien zodat zij voorbereid worden de folliculaire openingen of porses te verstoppen. Het verstopte haarfollikel vergroot geleidelijk, produceert een bult. Zoals het follikel vergroot, kan de muur verbreken, kan toestaan dat ergerlijke substanties en normale huidbacteriën toegang tot in de diepere lagen van de huid hebben, uiteindelijk producerene ontsteking.

Ontsteking nabij de oppervlakte van de huid produceert een puist; diepere ontsteking resulteert in een papule (puistje); dieper nog steeds en het is een cyste. Indien de oliebreuken hoewel naar de oppervlakte, het resultaat is een "whitehead". Indien de olie verzamelt melaninepigment of geoxideerd wordt, de olieveranderingen van blanke om te zwarten en het resultaat is een "meeëter". Meeëters zijn daarom niet vuiligheid en weerspiegelen arme hygiëne niet.

Hier zijn sommige factoren die gewoonlijk geen rol in acne spelen:

Erfelijkheid: Met de uitzondering van heel strenge acne hebben de meeste mensen het probleem juist niet toen hun ouders deden. Bijna heeft iedereen een acne aan een punt in hun leven.

Voedsel: Ouders vertellen dikwijls dat tienerjaren pizza, bonbon, vettig en gebraden voedsel en junkfood te vermijden. Terwijl deze voedsel goed voor totale gezondheid kunnen niet zijn, veroorzaken niet zij acne of maken het slechter. Hoewel sommige recente studies melk en pure bonbon in verzwarende acne hebben geïmpliceerd, zijn deze bevindingen heel ver van gevestigde.

Vuiligheid: Zoals hierboven vermeld zijn "meeëters" olie geoxideerd, niet vuiligheid. Zweet niet veroorzaakt acne, daarom, het is niet noodzakelijk onmiddellijk te douchen nadat uit angst dat zweet heeft geoefend zal porses verstoppen. Aan de andere kant kan buitensporig wassen de huid drogen en irriteren.

Spanning: Sommige mensen worden zo door hun puistjes omgegooid dat zij aan hen kiezen en maken hen laatst langer. Spanning, speelt nochtans, veel zaaks als rechtstreeks rol in het veroorzaken van acne niet.

In toevallige patiënten kan de volgen factoren bijdragen:

Druk: In sommige patiënten druk van helmen, plaats onder de kinriemen, kragen, jarretels, kan enzovoorts acne verergeren.

Medicijnen: Sommige medicatie kunnen acne, zoals die bevattende jodiden, bromides of mondelinge of ingespoten steroïdeen veroorzaken of verergeren (of de medisch voorgeschreven prednisone [Deltasone, Orasone, Prednicen-M, Vloeistof Pred] of de steroïdeen die bodybuilders of atleten nemen). Andere medicijnen die acne kunnen veroorzaken of verergeren zijn anticonvulsieve medicatie en lithium (Eskalith, Lithobid), die wordt gebruikt bipolaire stoornis te behandelen. De meeste gevallen van acne, zijn nochtans, niet drugs verwant.

Beroepen: In sommige banen blootstelling naar industriële producten houdt van snijdene olies kan acne produceren.

Cosmetisch: Sommige cosmetische en producten voor huidproducten zijn porie die verstopt ("comedogenic"). Van de vele verkrijgbare merken van producten voor huidproducten is het belangrijk de lijst van bestanddelen te lezen en kies die die eerst opgesomd water of hebben ten tweede indien u over acne bent betroffen. Deze zijn "water-gebaseerd" producten gewoonlijk veilig.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen